Facebook

Birgit Schuurman over Sieraden4Life

Zeg eens eerlijk, als je in een sieradenwinkel staat, denk je dan echt na over waar die o zo mooi bij je jurkje passende armband vandaan komt? Zou het daarom niet mooi zijn als je prachtige sieraden uit een derdewereldland kunt kopen gemaakt door kwetsbare vrouwen die een kans krijgen een bestaan op te bouwen voor hun familie. Ter promotie van de eerlijke sieradenlijn van Sieraden4Life presenteert Birgit Schuurman benefietavonden, én hield ze een prachtige fotoshoot.

Birgit, waarom juist Sieraden4-Life?
“Ik vind de insteek zeer goed en sympathiek. Sieraden4Life zorgt ervoor dat alleenstaande moeders, die allemaal hiv-besmet zijn, kunnen werken tegen een fair inkomen. Zo kunnen zij betere levensomstandigheden creëren voor hun gezin, zelfvertrouwen krijgen en elkaar helpen met problemen. Omdat mensen altijd zullen blijven kopen, kan je er beter voor zorgen dat ze daarmee de wereld een stukje mooier maken.”

Volgens welk principe werkt de stichting?
“Sieraden4Life werk met vier pijlers; werk voor de moeders zodat de levensomstandigheden voor het hele gezin verbeteren, onderwijs voor kinderen, opvang van weeskinderen en export van sieraden naar Nederland.”

Je zegt op de website: “Sieraden zijn de kers op de taart”. Hoe profiteren de vrouwen nou van die kers?
“Door een eerlijk inkomen kunnen zij weer voor zichzelf en hun gezin zorgen, krijgen ze meer eigenwaarde en kunnen hun kinderen weer naar school. Dat is een flinke kers lijkt me.”

De Betere Wereld, november 2009

Social links powered by Ecreative Internet Marketing