Facebook

Miss Dalhl's heerlijkheden

Op 18 en 19 november aanstaande bezoekt Sophie Dahl Nederland vanwege het verschijnen van haar nieuwste boek, Miss Dahl’s heerlijkheden. In dit luxe, fraai geïllustreerde feel good kookboek deelt auteur en topmodel Sophie Dahl geheimen uit haar eigen keuken en grappige anekdotes over voedsel, zichzelf en favoriete recepten met haar lezers.

Bij de meeste smaakvolle gerechten heeft Dahl een persoonlijk gevoel. Zo schrijft ze dat ze ’s ochtends vaak haar moeders koude uien at en dat ze het vroeger bijna fijn vond om ziek te zijn vanwege haar nanny’s spinaziesoep. In Miss Dahls heerlijkheden vindt je verder recepten als een potje Parijs, gepocheerde eieren op portobello’s en pasta putanesca, wat inderdaad niks minder betekent dan hoerenpasta, scherp, pittig en precies fout genoeg voor een fantastisch Napolitaans gerecht.

Over de auteur
Sophie Dahl jojode als model van rubensrond naar superskinny en volgde allerlei diëten van Atkins tot raw food. Uiteindelijk ontwikkelde ze een gezonde relatie met voedsel. Met dit boek laat ze zien dat gezond en lekker eten niets te maken heeft met jezelf uithongeren of volproppen, maar alles met genieten. De kleindochter van Roald Dahl schreef eerder de roman Onder volwassenen en het kinderboek De man met de dansende ogen. Daarnaast heeft zij deze zomer de opnames afgerond voor haar eigen kookprogramma.

De Betere Wereld, november 2009
 

Social links powered by Ecreative Internet Marketing