Facebook

Kookfilmpjes van chefs en amateurs

Om thuiskoks te stimuleren tot een duurzaam kerstdiner staan op FairFlavours.org filmpjes van bekende chefs die laten zien dat heerlijk en eerlijk een topcombinatie is.

Voor kookliefhebbers is er een echte Food Fight-competitie gaande. In filmpjes tonen topkoks Andy McDonald, Martin Kruithof, Caspar Bürgi en dertien anderen stapsgewijs hoe je gasten tijdens het kerstdiner kunt laten watertanden met eerlijke voor,-hoofd,- en nagerechten. Zo zie je Ramon Beuk ,’dit kun jij ook’, enthousiast een voorgerecht maken met rode biet, geitenkaas en chocola en vertelt hij waarom je cashewnoten beter eerlijk kunt aanschaffen.Sterrenchef Maarten Camps van landgoed Wolfslaar legt uit dat maar liefst 60 procent van de supermarktvoeding oneerlijk verbouwde soja bevat, terwijl hij met zijn gerecht het broodje ei een nieuwe betekenis geeft.

Do try this at home
Voor wie thuis allang de sterren van de hemel kookt met duurzame ingrediënten, is er een competitie gestart. Een heuse Food Fight. Hierin kunnen thuiskoks hun eerlijke ei kwijt door filmpjes in te zenden van hun meest fantastische culinaire creaties.

Ketenverhalen
Initiator Fairfood laat naast de filmpjes ook ketenverhalen zien van veel producten. Scrollend tussen wetenswaardigheden over de garnalen-, mango-, en koffieketens, is te zien dat veel beschrijvingen beginnen met ‘on’. Voor cacao worden namelijk oneerlijke prijzen betaald, zijn er ongezonde werkomstandigheden en wordt onduurzaam gebruikgemaakt van de landbouwgrond. Werk aan de winkel voor kopers en kokers!

Social links powered by Ecreative Internet Marketing